Belterületbe csatolás

  1. A legmodernebb műszerek biztosítják a pontos mérést
  2. A földhivatali eljárással, ügyintézéssel kapcsolatos teljes körű felvilágosítás
  3. Fiatalos rugalmas csapat
  4. Több mint 20 éves szakmai tapasztalat
  5. Cégünk a földhivatali ügyintézést teljes egészében átvállalja, Önnek csak hozzánk kell befáradnia
  6. Gyors, precíz munkavégzés, határidők betartásával
  7. Csapatunk kiváló szakmai felkészültsége, bizalmat és minőségi munkát garantál.


A belterületbe csatolási eljárás során a külterületi helyrajzi számmal rendelkező ingatlan belterületi helyrajzi számot kap az ingatlan-nyilvántartásban. Ezzel egyidejűleg a legtöbb esetben az ingatlan művelési ága is megváltozik, vagyis művelés alatt álló területből "kivett" megnevezésű ingatlan jön létre.
Az eljárás minden esetben önkormányzati kérelemre indul, de az önkormányzatnál legtöbbször a tulajdonosnak kell kérelmeznie a belterületbe csatolást.
Fontos tudni, hogy csak olyan ingatlan kerülhet belterületbe, amelyet az illetékes önkormányzat a településrendezési tervében kijelölt belterületbe csatolás céljára. Ezek a területek legtöbbször határosak az éppen aktuális belterületi határral, igen gyakran a település terjeszkedését célozzák. Minden esetben ki van jelölve az övezet célja. Ez a cél lehet, lakóterület, iparterület, gazdasági terület... stb. A belterületbe vonás során az esetek döntő többségében meg kell indítani egy eljárást a termőföld művelés alóli kivonására.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a belterületbe vonással kapcsolatban, kérjük keresse fel irodánkat, kollégáink állnak rendelkezésére.