Épületfeltüntetés

  1. A legmodernebb műszerek biztosítják a pontos mérést
  2. A földhivatali eljárással, ügyintézéssel kapcsolatos teljes körű felvilágosítás
  3. Fiatalos rugalmas csapat
  4. Több mint 20 éves szakmai tapasztalat
  5. Cégünk a földhivatali ügyintézést teljes egészében átvállalja, Önnek csak hozzánk kell befáradnia
  6. Gyors, precíz munkavégzés, határidők betartásával
  7. Csapatunk kiváló szakmai felkészültsége, bizalmat és minőségi munkát garantál.

Épületfeltüntetés
Az épületfeltüntetési vázrajznak az az értelme, hogy az elkészült épület ingatlan-nyilvántartási térképen is megjelenjen, illetve a tulajdoni lapra is felkerüljön.
VÁLTOZÁS A HASZNÁLATBAVÉTELI ELJÁRÁSBAN!!
2013 Január 1.-től az újonnan épült, illetve fennmaradással engedélyezett épületek ingatlan-nyilvántartási (földhivatali) átvezetése (nyilvántartásba vétele) megváltozott.

A kormány 313/2012. (XI.8.) Korm. rendelete az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról és a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról rendeletek alapján.

A használatba-vétel építésügyi bejelentésekor, az illetékes hatóság figyelmezteti az építtetőt, az épületfeltüntetési vázrajz elkészítésre, amelyet földmérővel kell elkészíttetnie. A földhivatal által záradékolt vázrajzot az Országos Építésügyi Nyilvántartásba (OENY) elektronikusan fel kell tölteni. A feltöltés után a használatbavételi határozat jogerőre emelkedését követően az Építésügyi Hatóság az érintett épület ingatlan-nyilvántartási átvezetését kéri a területileg illetékes földhivataltól. Az elektronikus feltöltés hiánya a rendelet értelmében nem akadályozza a használatba vételi eljárás lefolytatását, de a földhivatali ingatlan-nyilvántartási bejegyzést igen. Amennyiben a záradékolt vázrajz nem kerül feltöltésre az Országos Építésügyi Nyilvántartásba, az Építésügyi Hatóság a használatba-vételi engedélyben határidő megjelölésével kötelezi az építtetőt ennek pótlására. Mindezek értelmében érdemes már a használatbavételi kérelem beadásakor a földmérőt megkeresni, hogy a szükséges vázrajzot készítse el.

Természetesen, a cégünkhöz beérkező épületfeltüntetéssel vagy törléssel kapcsolatos megrendelések esetén a teljes földhivatali és OENY ügyintézést felvállalja.

További kérdéssel vagy megrendeléssel kapcsolatba keressen minket bizalommal.